Oil pulling met Coco Clean

2018. Het jaar waar ik aan mezelf denk. Dit uit zich in, ik neem die semi-permanente eyeliner eindelijk, ik probeer microblading uit, ik wil die wittere tanden. Kortom: ik werk aan een betere ik. Waarom? Omdat ik dat wil. Ik schreef recent al over mijn semi-permanente eyeliner, binnenkort lezen jullie over mijn microblading ervaring maar vandaag deel ik mijn ervaring met Coco Clean, wat me zou helpen aan wittere tanden.

IMG_20180430_132015-01.jpeg

Begin mei startte ik met het gebruiken van Coco Clean, en nu vraag je je waarschijnlijk af, wat is het en hoe helpt het je aan wittere tanden? Wel, Coco Clean werkt met oil pulling, dat is het reinigen en verzorgen van het gebit door het spoelen met pure kokosolie. Het fenomeen oil pulling bestaat al duizenden jaren: voor de Indiase stam Ayurveda was dit dé manier om hun gebit in goede conditie te houden. Door je mond dagelijks te spoelen met kokosolie neemt het aantal bacteriën snel af. Het resultaat? Sterk tandvlees, een frisse adem en wittere tanden, het is dus niet enkel goed voor wittere tanden!

Het enige nadeel is dat je vrij veel water moet verspillen om het vloeibaar te maken, door het onder warm water te houden. Ik durfde niet met een waterkoker werken omdat ik schrik had dat het flesje plots zou barsten. Ik nam het flesje soms mee in bad of in de douche, zo verspilde ik geen water en kon ik nadien aan de slag.

Op het papiertje dat ik bij het flesje kreeg stond 5-10 minute spoelen. Ik begon dus met dagelijks vijf minuten spoelen en dat is in het begin vrij lastig. Ik zet mijn timer ondertussen op tien minuten en doe ondertussen wat huishoudelijke taakjes. Er word aanbevolen om dit dagelijks te doen maar op sommige dagen vergat ik het gewoon. Buiten dat, ben ik toch erg tevreden met het resultaat op zo’n korte tijd. (ongeveer twee weken)

Deze foto’s zijn beide op dezelfde manier bewerkt, ik pas op elke foto de helderheid aan en speel wat met het contrast enzo van die dingen. Ik heb er op gelet dat deze beide 100% identiek bewerkt zijn, en zoals je kan zien zijn mijn tanden inderdaad witter. Ik ben dus echt wel blij met dit leuke product. Indien je dit product dagelijks gebruikt zou je al resultaat moeten zien na een week, leuk toch?

Indien je na dit blog bericht nog meer info wilt over Coco Clean om je volledig te overtuigen kan je altijd een kijkje nemen op hun eigen blog. Daar vind je nog meer informatie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s