Guest blogger: Anke

Hi, mijn naam is Anke en ik neem héél eventjes de blog van Karen over omdat zij alweer op vakantie is. Ik schrijf vandaag een artikel voor jullie over Bullet Journaling, ken je het nog niet? Dat is absoluut geen probleem, want ik leg jullie alles uitgebreid uit. Veel plezier met lezen, en neem zeker ook eens een kijkje op mijn blog!
Wat is Bullet Journaling?
Een bullet journal is een boekje waarvan jij zelf bepaalt hoe het er vanbinnen uit ziet, wat je erin zet, en hoe je dat alles doet. Dit kan gaan van een verjaardagkalender naar een habit tracker tot wat je nog in je diepvriezer hebt zitten. De bullet journal zelf is een schrift, niet met lijntjes of ruitjes, maar met stipjes! Veel mensen vinden dat handig om hun lay-outs te maken of tekeningen te maken.
PastedGraphic-1
Hoe gebruik ik mijn Bullet Journal?
Ik gebruik het vooral om te plannen, quotes in te schrijven, bepaalde dingen bij te houden en mezelf te motiveren. Dit klinkt misschien raar en weet niet of meerdere mensen dit ervaren, maar als ik een to-do lijst maak voor mezelf, en ik kan dingen afvinken, motiveert het me om meer dingen te doen op een dag en productiever te zijn.
PastedGraphic-2
Wat heb je nu nodig om zelf te beginnen?
Dit is een vraag dat veel mensen zich stellen. Je hebt eigenlijk helemaal niet veel nodig! Ikzelf, ben begonnen met een gelijnd schriftje dat ik nog had liggen, een zwarte balpen en een markeerstift. Je hoeft absoluut niet meteen een hele collectie aan washi-tape, dure stiften, dure potloden, … te kopen. Als ik ondervond dat ik het bullet journalen echt leuk vond, ging ik een kopen met puntjes. Ik heb hier lang aan getwijfeld, omdat zo’n boekje toch wel snel 10 euro kost.
PastedGraphic-3
Hoe begin je er aan?
Dat kies je helemaal zelf! Ikzelf, vond het best moeilijk om te beginnen: ik had weinig inspiratie en wist niet waarmee ik ging starten. Je kan ervoor kiezen een voorblad van je bullet journal te maken, waarop je dan bijvoorbeeld je naam, het jaar en enkele dingen dat je leuk vind, je kan er bijvoorbeeld washi-tape of leuke foto’s op kleven. Ik heb dit zelf niet gedaan omdat ik er simpelweg toen niet aan gedacht heb. Ik heb meteen een voorblad voor de maand gemaakt. Als je dat gedaan hebt, kan je beginnen met alles wat je wil doen!
PastedGraphic-4
Inspiratie… Waar ben je?
Je hebt verschillende hulp middelen dat je kan gebruiken. Ik zit in een Facebook groep met allemaal anderen dat een bullet journal hebben, ik had ook een Pinterest bord en ontdekte ook daar vele leuke ideeën, op YouTube vind je ook veel filmpjes waarin mensen hun journal tonen, er bestaan speciale boeken voor bullet journaling, er zijn enkele bloggers dat hier weleens over schrijven (zoals ik), … Er zijn echt bronnen genoeg om inspiratie te vinden.
PastedGraphic-5.png
Het probleem van je perfectionisme?
Perfectionisme is iets waarmee ik ook heel vaak struggle.  Je maakt je eigen pagina, en dat ene lijntje is niet recht, of dat woord is niet mooi geschreven volgens jou, ik ken het maar al te goed. De bullet journal heeft mij er vreemd genoeg een deel mee geholpen, op mijn eerste pagina’s zie je dat ik nog helemaal niet goed wist hoe het in elkaar zat en ik vind die pagina’s persoonlijk echt niet mooi gelukt. Daar baal ik van, maar langs de andere kant ook wel leuk om te zien hoe je vooruit gaat in het concept. Hou in je hoofd dat het absoluut niet het einde van de wereld is als je eens een foutje maakt want in een bullet journal kan je eigenlijk geen fouten maken, want er zijn geen regels.
Ik denk dat dat het een beetje was, ik hoop dat ik jullie een beetje verder heb kunnen helpen, of  dat als je het concept nog niet kende er nu zin in hebt eraan te beginnen! Tot ziens, op mijn blog?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s