Voedsel redden met Wonky Food

In Augustus ontving ik een superlekker pakketje van Wonky Food. Wonky wat? Ik zie je al fronsen, Wonky Food is een klein bedrijfje opgericht met het doel om vergeten groenten te redden van de ondergang. Je weet wel, die wortel met twee benen, die aardappel dat er wat raar uit ziet, de appel met een bruine vlek, die zijn allemaal gewoon eetbaar maar toch kopen we die minder. Resultaat: ze gaan de vuilbak in, net al 45% van onze voeding.

Voedselverspilling is een groot probleem in ons dagelijkse leven. Ik al jongere vind dit problematisch, zeker als je denkt aan de opwarming van de aarde, niet alles wat we nu eten zullen we binnen x-aantal jaar nog kunnen eten.  Ik was dus reuzeblij over de leuke samenwerking en het initiatief van Wonky Food

IMG_6956

Gele paprika en gele wortel, twee dingen die ik nog nooit heb gegeten. Jammer want dan behoor ik blijkbaar toch tot de groep voedsel verspillers. Ik was vooral benieuwd naar de gele wortel dip, zou deze anders smaken dan onze gekende oranje wortel? Ik probeere het uit op een beschuitje.

IMG_6960.JPG

De dip zelf was heerlijk en smaakt naar meer. Ik ga zeker op zoek naar een verkooppunt in de buurt (een subtiele hint aan winkels in Aalst!) na de gele wortel probeerde ik natuurlijk ook de gele paprika, aangezien ik een grote praprika fan ben kan hier niets misgaan.

IMG_6964.JPG

Dit is absoluut mijn favoriet, je smaakt er de paprika heel erg door en dat maakt het net zo lekker, persoonlijk toch. Ik hoop dus verder op een verkooppunt in de buurt want dit is ook een leuke afwisseling om eens iets anders in mijn lunchbox mee te nemen naar het werk!

UPDATE: goed nieuws want Wonky Food is vanaf volgende week verkrijgbaar in Aalst! Je kan hem kopen in ‘De fruitkorf’, deze hebben dus een nieuwe vaste klant er bij.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s