Gast blogger: Estelle

Vandaag is Karen jammer genoeg op vakantie. Wel, jammer voor ons maar gelukkig wel super plezant voor haar! Voor deze gelegenheid heb ik de eer om eens een artikeltje te schrijven op haar blog.

Mijn naam is Estelle en Karen en ik zijn goede vrienden (alez, dat mag ik hopen ;)). Ik ben een afgestudeerde fotografe die nu verder studeert in de hoop ooit leerkracht te mogen zijn in een leuke lagere school. Daarnaast heb ik zelf een instagrampagina (Tellamie_ zeg nu zelf, een beetje eigen reclame mag wel eens hé) waar ik dagelijkse dingen, food, travel en fashion mini artikeltjes op schrijf. Misschien open in binnenkort zelf ook een blog (het idee dwaalt al jaren door mijn hoofd maar de tijd ontbreekt jammer genoeg een beetje)

Processed with VSCO with t2 preset

Nu, genoeg over mij, ik wil jullie vandaag wat leuke dingen bijleren (Jaja juf, het is oké).

De vraag van vandaag is ‘Waar kan ik lekker eten als ik per ongeluk ergens in Brussel strand?’ Ik geef jullie op deze vraag een heel mooi antwoord aan de hand van vijf restaurants die ik echt de max vindt net om en rond Brussel.

1. Schievelavabo – Ukkel

Eén van mijn aller top favoriete restaurant voor een toffe lunch is le Schievelavabo in Ukkel. Oké, Ukkel ligt al een beetje verder uit het centrum van Brussel maar, geloof mij het is de moeite waard. Voor echte slaatjes liefhebbers vindt je een hele kaart met aangepaste slaatjes waarvan je gaat watertanden. Voor alle andere mensen kan je er ook terecht voor de typische, traditionele gerechten in de aard van vol-au-vent, ballekes in tomatensaus of een goeie ‘steak au poivre’.

Voor een aangename prijsklasse kan je op een aangename locatie genieten van aangenaam eten, als dat niet fijn is! Daarnaast hebben ze ook een uitgebreide cocktail kaart die af en toe eens aangepast wordt aan het weer. Dus ook cocktail liefhebbers zullen er een fijne middag van kunnen maken.

Waar? Egide Van Ophemstraat 20, 1180 Brussel

2. Nemo 33 – Ukkel

De naam Nemo 33 zal ongetwijfeld bij de meeste onder jullie een belletje doen rinkelen. Het gebouw is erg bekend als duikersplek met haar 33 meter diepe zwembad. Dit is het op één na diepste zwembad ter wereld. Wat jullie echter waarschijnlijk niet weten is dat het Thaise restaurant dat zich in het gebouw bevindt ook echt de moeite waard is.

IMG_0536.JPG

Vanuit het centrum makkelijk bereikbaar met de tram en eventueel combineerbaar met een portie duiken. Je kan in het restaurant allerlei Thaise gerechten eten al dan niet geserveerd met noedels of rijst. Het is mogelijk om er vis, vlees en schaaldieren te eten. Gezien ik zelf niet zo’n grote vleeseter (en eigenlijk ook niet zo’n grote vis eter) ben ga ik meestal voor de scampi’s in kokosnootmelk. Lichtjes pikant is de keuken wel, niet voor mensen met een gevoelige maag dus.

Waar? Stallestraat 333, 1180 Brussel

3. La quincaillerie – Elsene

Alleen al voor het ongelooflijk mooie interieur van dit restaurant moet je er ooit geweest zijn. Het interieur bij La quincaillerie stamt nog af met de vorige bedoeling van het gebouw, het gebouw was namelijk lang een ijzerwarenhandel en dat merk je nog steeds in de versiering van het restaurant.

Zoals ik al zei ben ik helemaal geen vleeseter, dit restaurant is vooral gespecialiseerd in vis en schaaldieren. Voor een redelijke prijs kan je er verschillende plateaus met schaaldieren eten of afhalen om thuis op te eten. Let wel op: als je hier graag wilt gaan eten kan je beter reserveren, het is er namelijk vaak bomvol. Stel dat je zou reserveren kan je ook best vragen voor een tafeltje op de verdieping, ik beloof het, je zal er geen spijt van hebben.

***

Waar? Edelknaapstraat 45 1050 Brussel

4. Yama Sushi – Sint-Lambrechts-Woluwe

Laten we eerlijk zijn, we weten allemaal wat een sushibar is, hier ga ik niet te veel over uitwijken. Maar, weten we allemaal al dat je bij Yama Sushi wel heel lekkere sushi kan eten? Dat dacht ik niet. Je vindt er net als bij de meeste sushi restaurants verschillende formules, alleen of met meerdere.

IMG_1265.JPG

Je kan sushi bestellen per soort of toch kiezen voor een mix van meerdere lekkernijen. Ik heb een kleine voorkeur voor de california rolls maar de borden die ze maken met avocado en zalm mogen er ook zeker wezen. Er zijn tal van sushi shops in Brussel en momenteel is deze mijn favoriet (let wel, ik heb ze nog niet allemaal uitgeprobeerd). Naast het ter plekke eten is het ook mogelijk om af te halen en als je het geluk hebt dat je dicht genoeg woont kan je zelf sushi laten brengen via takeaway.com HOERA!

Waar? Georges Henrilaan 223,1200 Brussel

5. Amadeus – Brussel

Hoe hard ik ook geen vleeseter ben, ik kon het niet maken om een blogpost te posten over eten in Brussel zonder Amadeus er bij te betrekken. Misschien wel het bekendste studenten restaurant in Brussel en omstreken. Ze zijn vooral bekend voor hun ribbetjes, en als ik zeg ‘vooral’ bedoel ik eigenlijk dat ze er echt heel bekend voor staan. Vele studenten zal je na de zware examenperiode zien gaan eten bij Amadeus. Voor amper €17,95 kan je een hele avond lang à volonté ribbetjes eten, ideaal voor grote eters dus. Gelukkig voor mij zijn er ook altijd vegetarische gerechtjes aanwezig of kan ik daar ook gamba’s eten.

Knipsel

Waar? Sint-Katelijnestraat 28, 1000 Brussel

Zo, hiermee eindig ik mijn artikeltje dan! Ik hoop dat jullie nu honger hebben gekregen en in de auto springt richting Brussel. Laat in comments maar weten wat je ervan vond (misschien motiveert dat mij genoeg om zelf mijn blog te openen) en of je één of meerdere restaurants al bezocht hebt of nog wilt bezoeken.

Liefs,
Estelle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s