Geef om haar

Tijd voor een frisse start en een nieuw kapsel.

Geef om haar is een Belgische organisatie dat jou de kans geeft om op een handige manier je haar te doneren aan iemand die het nodig heeft. Het is zo dat 60% van de vrouwen die hun haar verliezen door de behandeling dit het meest pijnlijke en ingrijpende aspect van hun ziekte vinden. Ongeveer 8% van de vrouwen met kanker overweegt zelfs om chemotherapie te weigeren, omdat ze hun haar niet willen verliezen. Ook al betekent dit dat hun leven in gevaar komt.

Tussen het idee en het effectief uitvoeren zat wel wat tijd aangezien mijn haar nogal kort was en je minimum 20 cm moet doneren. Maar het is zover, ik bestelde mijn enveloppe en maakte een afspraak.

IMG_0222

Vorig jaar ging ik voor de eerste keer voor een kort kopje en ik was er van overtuigt om dit nog eens te doen. Inderdaad, ik was. De laatste weken vond ik mijn lang haar plots zo mooi en twijfelde ik of ik toch zou doorzetten?

Toch ging ik door, omdat ik iemand gelukkig wil maken met mijn haar. Misschien is er iemand die al een tijd op een pruik wachtte, die niet buiten wou komen of niet in de spiegel wou kijken zonder haar.

IMG_0277.JPG

Knip. Daar gaat mijn haar. Ik vond dit zo’n eng moment, ook vooral omdat het echt veel haar is dat je plots verliest. Hierna ging mijn kapster aan de slag en ze toverde mijn haar om in een Victoria Beckham kapsel van in 2000 ergens. Ik persoonlijk vind het net iets té kort maar, haar groeit en binnen de maand ziet het er beter uit

IMG_0266

Wil je ook doneren? Verzorg je haar goed, gekleurd haar mag ook maar het mag niet kapot zijn. Ben je jonger dan 18? Vraag dan eerst toestemming aan je ouders. Vraag je enveloppe aan via de website!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s