NL Altijd een reden om te vieren

Lang weekend, de verjaardag van onze koning (15 April!), Pasen, Paasvakantie, er zijn zoveel redenen om dit weekend je glas de hoogte in te heffen en te klinken samen met je familie en vrienden.

Ik ben niet zo’n alcoholfan of toch zeker niet voor thuis, zet me op een terrasje in de zomer en de kans is groot dat ik wél iets alcoholisch bestel. Toch ben ik een grote fan van cocktails dus wou ik zelf eens iets maken, maar dan non alcoholisch, een mocktail dus!

Eentje voor op mooie lentedagen of mee te nemen naar het Donkmeer in de zomer, iets verfrissend, iets dat mij nog toelaat om naar huis te rijden en toch net zoals al de rest te genieten van mijn drankje in plaats van een frisdrank of plat watertje.

IMG_7304

In België hebben wij The Mocktailclub, zij leveren mocktails aan huis en op hun site staan ook de recepten van hun mocktails. Ik experimenteer heel graag dus trok ik naar de winkel en kocht ik alle ingredienten voor de Grapefruit-Rosemary. Ik ging voor een verfrissende cocktail, daarom kies ik voor deze met een bittere toets. Vind je dat zelf maar niets? Hier kan je zelf eentje kiezen!

IMG_7295

Wat heb je nodig? Ik maak meteen een grote portie, zodat ik er langer van kan genieten, mijn porties zijn voor 8 glazen, wil je minder? Maar ik noteer de porties voor 4 glazen.

– 40 cl vers pompelmoessap

– 20 cl water

– 40 cl bruiswater

– 20 gram rietsuiker

– 8 takjes rozemarijn

– Crushed ice

Hoe begin je hier in hemelsnaam aan? Dat ik ook wat ik dacht, maar het is écht easy. Je verhit het water in een kleine kookpot en voeg de rietsuiker toe. Zodra de suiker opgelost is voeg je 8 rozemarijntakjes toe en haal je de kookpot van het vuur. Zo maak je een heerlijke rozemarijn siroop die eerst even laat afkoelen (Hoera! Heel mijn huis ruikt nu zo heerlijk!)

IMG_7377

Mocktails serveren is een kunst. Eerst vul je het mocktail glas met 2 scheppen (crushed) ice. Daarna voeg je 4 eetlepels van de rozemarijnsiroop toe (de overshot kan je makkelijk enkele dagen bewaren in de koelkast), nadien voeg je 10 cl pompelmoessap toe en je vult dit aan met 10 cl bruisend water, et voila! Persoonlijk vond ik hem in het begin wat vreemd smaken (de rozemarijn overheerste wat te veel) maar na een paar slokjes went het wel en vond ik het zelf lekker! Zeker voor herhaling dus.

And last but not least, heb jij meegedaan met de give away en hoop je nu nog meer op drie gewonnen Mocktail flessen van 1L? Samen met The Mocktailclub heb ik 1 winnaar gekozen en dit is geworden @estellevastenaekel. Ben jij de winnaar? Verwittig dan via Instagram The mocktailclub en de flessen komen jou richting uit! Ben je er niet bij? Niet getreurd, er komt binnenkort een nieuwe surprise give away aan!

Zou jij ook gaan voor de Grapefruit-Rosemary of verkies je toch liever een andere?

One thought on “NL Altijd een reden om te vieren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s